"APRENDRE CIÈNCIES PRETÉN CONSTRUIR UNA MANERA DE MIRAR I DE SITUAR-SE DAVANT DELS FENÒMENS"

dimarts, 17 de desembre del 2013

Inquietuds envers els ous


Han anat passant els dies des que vàrem trobar els ous entre la terra que havíem posat al test, i durant aquestes setmanes hem anat pensant en tots aquells interrogants que ens vàrem formular anteriorment, com per exemple: Què deu estar passant dintre de l’ou? Quant temps trigaran en sortir?, o si deuen estar en unes condicions òptimes per tal de desenvolupar-se i que puguin néixer de manera sana. Totes aquestes preguntes ens interessen per anar coneixent quina és la transformació que està succeint dins d'aquests ous. Cal tenir en compte que aquests canvis venen condicionats per les condicions de vida externes: es troben en una bona temperatura? Tenen prou menjar?... Però, com respira el cargol dins l’ou? I com s’alimenta? Seguim fent-nos preguntes, les quals donen lloc a treballar les funcions vitals dels éssers vius.  

Tot això, ho volem treballar a partir de l’observació, per tal de fer-nos preguntes, intentar esbrinar-les, imaginar allò que no podem veure, reflexionar el perquè els passa allò o perquè actuen de certa manera. A partir d’aquí es important compartir les descobertes i anar buscant possibles explicacions. Així aconseguirem saber sobre els nostres cargols, i en general sobre el model d’ésser viu que volem concebre, el qual ens ajudi a entendre la complexitat del món natural.

De tant en tant, hem anat girant el test per veure com estaven els ous  i ens ha cridat l’atenció perquè hem vist com unes boletes de color marró fluix. Què deuen ser? Poden ser els nostres ous en algun dels moments d’aquest procés? O, els nostres cargols just acabats de néixer? Hem cregut convenient deixar-los com estaven i que segueixin el seu ritme natural i tornar-les a veure al cap d’un dies després. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada