"APRENDRE CIÈNCIES PRETÉN CONSTRUIR UNA MANERA DE MIRAR I DE SITUAR-SE DAVANT DELS FENÒMENS"

dissabte, 7 de desembre del 2013

Posaran ous?

Durant aquests dies, una de les incògnites més recurrents que ens hem formulat és : Com es reprodueixen els cargols? Sabem que són animals hermafrodites, és a dir, aquells que disposen dels dos òrgans sexuals per perpetuar la seva espècie. Tanmateix, com copulen? Senten plaer? Durant quant temps copulen i quan ho fan? Com es fecunden? Poden arribar a extingir-se? Hem tingut l’oportunitat de poder veure aquests animals reproduint-se en directe i l’experiència ha estat força fascinant.

Al començament, ens adonàvem que duien a terme una seguit de moviments lents que els preparaven per la còpula i seguidament procedien a efectuar-la. Crèiem que els cargols eren hermafrodites però que, durant la còpula, adoptaven cadascun un rol de mascle o femella. Investigant, vam adonar-nos que estàvem molt equivocades. Els cargols tenen la capacitat de fecundar-se els dos mútuament, per tant, ambdós produeixen òvuls que es convertiran en cries al cap d’unes setmanes.

Vam trobar un vídeo força interessant on ens descriu pas per pas el procés d’aquesta funció vital.  Tal com havíem presenciat, els cargols efectuen una espècie de dansa que els predisposa per la còpula i tot seguit es llancen una espècie de fletxa de naturalesa calcària de grans dimensions que té com a objectiu estimular sexualment a la seva parella. Copulen durant diverses hores i després se separen deixant els seus ous sota la terra humida.




Tenim moltes esperances que els nostres cargols posin ous i poder observar el seu procés de creixement. Com hem esmentat abans, vam preparar els testos amb terra humida per facilitar el naixament i  la protecció de les cries. 

1 comentari: