"APRENDRE CIÈNCIES PRETÉN CONSTRUIR UNA MANERA DE MIRAR I DE SITUAR-SE DAVANT DELS FENÒMENS"

dijous, 21 de novembre del 2013

Com són els nostres cargols?

Un cop hem tingut els cargols a casa, hem pogut apreciar més detalladament com són i quins comportaments tenen. Sense deixar de banda la idea que un ésser viu és producte d'unes circumstàncies ambientals, ens intentarem fer preguntes de caràcter més descriptiu sobre allò que és observable, en aquest cas, els aspectes estructurals del cargol. Si fem memòria recordarem algunes preguntes que ens van sorgir sobre la fesomia del cargol i la seva comparació amb el nostre cos humà: són semblants a nosaltres? tenen pulmons? tenen cor, cervell, nas? Ens fixàvem que el seu cos era més llarg del que pensàvem, llefiscós i quasi bé mig transparent. La closca era un element que ens cridava molt l'atenció: com es formava? Per què era de color marró? Era fràgil? Es regenerava? Què hi havia dins?


Ens va costar imaginar-nos com seria el cargol per dins així que vam decidir fer un dibuix sobre com creiem que era el seu interior:


Com creiem que és un cargol per dins?

Al començament, algunes de nosaltres estavem equivocades i ens creiem que el cos del cargol no continuava per dins la closca. Ens preguntavem si el cargol podria sobreviure sense ella. Mai haviem vist cap cargol sense una i no podiem confondre'l amb animals semblants a ells com les baboses, així que vam suposar que estavem equivocades i que els órgans que formaven l'animal estaven distribuits per tot el cos, inclosa la closca. Vam buscar més informació sobre com era per dins i vam descobrir que tenia algunes semblançes amb el cos humà.


L'interior d'un cargol


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada